Over mij

Geboren (1964) in een ondernemersgezin ga ik na het VWO naar de Hogere Hotelschool in Den Haag. Vervolgens werk ik in het bedrijfsleven in commerciële en leidinggevende functies. Eerst in Nederland en vervolgens in Nieuw Zeeland bij Shell Olie en Chemie.

Bij terugkeer in Nederland voel ik geen enthousiasme voor mijn nieuwe baan en wil ik het roer omgooien. Ik ga werken voor een trainings- en adviesbureau om me daar te bekwamen in persoonlijk leiderschap en teamcoaching. Naarmate ik meer ervaren raak zie ik wat er beter en eenvoudiger kan, met meer impact op de organisatie.

Daarom werk ik vanaf 2008 als zelfstandig teamcoach en adviseur, gespecialiseerd in de zorg. De kern van wat ik doe is verbinding tot stand brengen tussen mensen. Dat is overigens geen ‘aangeboren’ kwaliteit. Ik herken me in het Engelse spreekwoord, ‘You teach best what you most need to learn’ en dat maakt me bekwaam vermoed ik.

Speciaal voor artsen richt ik in 2015 samen met Dick Houtman De Hele Dokter op. Dit opleidingsinstituut biedt hoogstpersoonlijke programma’s aan artsen opdat zij met energie, plezier en voldoening hun zware vak kunnen blijven uitoefenen. Ik geloof namelijk dat gezonde, gelukkige en goed functionerende zorgverleners bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg.